• Veel gestelde vragen

  Hieronder lees je een aantal veelgestelde vragen over het leerwerktraject. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

  Kan ik dit traject volgen met behoud van mijn WW-uitkering?

   

  Als je een uitkering ontvangt, heb je toestemming van het UWV nodig om dit traject te doen. Neem hiervoor zelf contact op met je contactpersoon van het UWV om de mogelijkheden te bespreken.

   

  Waar is het?

   

  Je loopt stage bij de organisatie waar je definitief geplaatst wordt. We houden daarbij zoveel mogelijk rekening met jouw reisafstand. Over de definitieve opleidingslocatie word je geïnformeerd na de sollicitatieprocedure. Bij de klas van FBTO is de opleidingslocatie daar in huis.

  Wat zijn mijn kansen op een baan na deelname aan dit werk-leertraject?

   

  Na dit traject beschik je over een landelijk erkend MBO3- diploma, beschik je over 1 jaar werkervaring bij een professionele organisatie. De kans bestaat dat je na dit jaar een contract krijgt aangeboden. We geven dus geen baangarantie. Wel is het zo dat ongeveer 70% van onze deelnemers tot nu toe een baan heeft na dit traject.

  Wat wordt er vergoed?

  • Tijdens dit traject krijg je in de basis geen stagevergoeding of salaris. Sommige werkgevers  bieden een stagevergoeding of tijdelijk contract aan
  • Je volgt de mbo3-opleiding kosteloos en wordt intensief begeleid.
  • Reiskosten worden - naar zowel de opleiding als naar je stageadres - vergoed.

  Mag ik als 50-plusser nog solliciteren?

   

  Jazeker. Iedereen mag solliciteren. Waar we op letten tijdens de sollicitatieprocedure: jouw motivatie om het vak te leren, je empathisch vermogen en we onderzoeken samen of je het niveau aankan.

  Kan ik zelf een stageplaats regelen?

   

  Die mogelijkheid is er, bel even met een van onze collega's om hierover door te praten: 0313-654 240.

All Posts
×